top of page

Andro Quartet

"Težko je človeku najti bolj naravno in čisto harmonijo od tiste, ki jo je moč slišati, ko zazveni zgolj človeško telo."

Andro Quartet je produkt, s katerim podjetje Gentlemen`s art ponuja vrhunski nivo zborovskega petja. Prednostno kvartet prepeva slovensko narodno in umetno pesem, v svoj repertoar pa podpisuje tudi druge narodne pesmi, ruskega, italijanskega, latinskega nabora in ostalih.

Zasedba skozi harmonično petje poslušalcu ponudi ekstremno zvočno popotovanje po različnih čutenjih ter pokrajinah. Čar večglasnega petja je bil od nekdaj povezovanje izvajalcev ter občinstva v harmonično celoto. Skozi glasbeno, se v prostoru vedno razširi tudi globja harmonija, domača vsem živim bitjem.

V tem projektu je Canegatto k sodelovanju povabil vrhunske (tudi akademske) pevce z več kot desetletnimi izkušnjami tako solističnega, kot zborovskega petja na najvišjem nivoju. Prvi tenor prepeva g. Domen Anžlovar, drugega g. Valentin Čarman, bariton (ali prvi bas) Andraž Gartner (Canegatta), zvočno sliko pa z drugim basom zaključuje g. Tomaž Marn. Skupaj tvorijo edinstveno harmonijo, ki dovoljuje izjemno glasbeno izkušnjo za ljubitelje čutnih interpretacij, izjemnih ljubezenskih in drugih pripovedi ter polnobarvnih čustev.

Pevski sestav nosi ime ("Andro") po vzdevku mladega pokojnega tenorista Andreja Fojkarja, s katerim je Andraž, prav tako pa tudi g. Čarman prepeval v nekdanji zasedbi, imenovani Trio Quartet, katero so ustanovili leta 2006 ter z njo med drugim zastopali slovensko pesem med prvim predsedovanjem Republike Slovenije Evropski Uniji, ter ob ostalih priložnostih.

Oblečeni v kreacije slovenskega podjetja Morro Sartoriale slovensko (in tudi mednarodno) pesem ter zborovsko petje predstavljajo s ponosom in stremijo k vrhunskim izvedbam narodnih skladb. Z zavedanjem ter spoštovanjem do tega dela slovenske zakladnice kulture ter hkrati željo mlajšim generacijam predstaviti to zvrst glasbe in petja svežo in živo; tako Andro Quartet poslušalcu ponudi širok spekter skladb od zahtevnih kot so Večerni ave, Sedem si rož porezala mi, Na trgu, Brodar in ostalih pa vse do ponarodelih kot so Nocoj pa, oh nocoj, Pleničke je prala, Domača hiša, Dobar večar luba dakle ... .

 

bottom of page