top of page
53270129633_e7ef95e051_o.jpg

Nekdo si želi praznovati z vami

Pozdravljeni!

Dobrodošli v družbi pionirjev in čestitke!!! Nekdo vas namreč spoštuje, vam je hvaležen ali pa vas ima preprosto rad! Drugače sicer do tega dela ne bi mogli priti. To delo je namreč darilo. Darilo sočloveku.

Potrebujete čas za novo, srčno in iskreno zgodbo? Ste kdaj pomislili, da morda niste vedno najbolje v stiku z njimi? No, nekdo je poskrbel, da ste se znašli v srcu ene izmed njih in vas povabil na obrok zasnežene domišljije.

Ponuja se vam nov praznik, novo praznovanje in dodaten pogled na svet okoli sebe - če si drznete prevzeti praznovanja v svoje roke. Na svetu so ljudje, ki verjamejo, da mednje spadate tudi vi.

Branje je bojda ključno za pridobivanje pozornosti, s katero se lahko sreče v življenju zavedamo in jo ustvarjamo tudi za druge. Vendar ne kakršnokoli branje, pač pa tisto branje - branje knjig. Zato le urno vzemite svojo v roke, morda pa si boste ta dan zapomnili za vedno.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
53270129633_e7ef95e051_o.jpg

Berite
v družbi avtorja

Ta knjiga ni gluha. Ta knjiga zveni. Na sledeči povezavi, vam je na razpolago enourna klavirska spremljava, ustvarjena posebej za prebiranje tega romana. Le brž!

53268953202_89e4aeee7d_o.jpg

Povzetek zgodbe

Zgodba se z bralcem/ko sreča ob prihodu najstnika Igorja na obisk k svojemu dedu, ki živi v vasi blizu mesta, kamor ga na počitnice, na predvečer snega pripeljejo starši. Najstnik ga skupaj z dedom in njegovima starima prijateljema, ki so v sneg zaljubljeni že vse od otroštva pričaka in proslavi večer, ko končno, po več kot dvajsetih letih sneg zopet zapade.

Naslednjega jutra, ko pelje na sprehod dedovega nadvse posebnega psa Portosa z le tremi preostalimi tacami, se zgodi nepričakovano novo zavezništvo. Na sprehodu namreč spozna popolnoma belega fanta, ki mu počitnice spremeni v pravo pustolovščino. Skupaj z njim se namreč odpravi na lov za pravljičnostjo, ki naj bi v zadnjih dvajset letih, kljub drugačnemu dogovoru belega fanta z nekom, že skoraj izginila. Igor v to dogodivščino vključi še svojega najboljšega prijatelja z vasi Grego, v katerega sestro je na tihem nadvse zaljubljen. A na videz igriva in nedolžna zimska pripoved zatem, ko prijateljevo sestro skrivnostno ugrabijo, naenkrat postane prava kriminalka, z na trenutke zelo odraslim tonom. V njej nastopijo vse manj pravljični odrasli ljudje, ki prevzamejo vajeti in celotno popotovanje se sprevrže v pravi boj za obstoj pravljičnosti in neutrudno iskanje sreče.

Preko enolončnic in kamina, do telefonov in gostilne, pa vse do drvarnic in snežnega gradu, se skozi pripoved postopoma razkriva še močna ljubezenska zgodba, preko katere nas avtor skozi globoke razmisleke, popelje še naprej in se na polju uma sprehodi daleč v iskanje pravljičnosti ter otroškosti, za kateri v zaključku zgodbe najde zelo zelo posebno pot ...

"Knjiga, ki spodbuja k ponovnemu medčloveškemu povezovanju, spoštovanju in zaupanju, je tudi s svojo obliko (oblečena v svilo in žametno šatuljo) res pravo darilo svetu."

- revija Praznična (december 2023)

20231211_171904_edited.jpg
53268941967_ceebc0bed9_k.jpg

Sodelujoči

Spoznajte slovenske ustvarjalce, ki so pomagali ustvariti to delo ...

"To ni čisto običajna knjiga. Nisem vedel, da je kaj takega sploh še mogoče."

Tomaž J.

bottom of page